4 Sonuç
Filtreler

Sepete Eklendi

Sepete Git

Sepete Eklendi

Sepete Git

Sepete Eklendi

Sepete Git

Sofraya gelmiş her türlü eti kesmek için tasarlanmış olan steak bıçağı çeşitlerini sayfamız üzerinden birkaç tıkla kolayca satın alabilirsiniz. Etin yumuşaklığına ve kesilmesi gereken kıvama bağlı olarak çeşitli boyutlarda üretilen bu ürünler, çoğunlukla uzun ve keskin bir bıçağa sahiptir. Siz de biftek, bonfile, antrikot ve diğer et türlerini kolayca kesmek ve dilimlemek istiyorsanız yemek takımlarınızla uyumlu biftek bıçağı modellerimize göz atmaya hemen başlayın! Paslanmaz çelik malzemesi, kolay kavranan tutma sapı, farklı tarzlara uygun şık tasarımı ve birinci sınıf kalitesi ile çeşit çeşit steak bıçağını keşfetmek için sayfamızı inceleyin!

Steak Bıçağı Nedir?


Sofra et bıçağı ismi ile de anılan steak bıçakları, et yemeklerinde kullanılan özel bir üründür. Steak bıçakları, keskin bir kenara, genellikle yuvarlak bir kesim yüzeyine ve bazen de dişli bir kenara sahip olabilir. Bu özellikleri, etin kolayca kesilmesine ve çiğneme gereksinimini azaltarak daha keyifli bir yeme deneyimi sağlamayı amaçlar. Ayrıca bu ürünler sadece evde değil, restoranlarda da yaygın olarak kullanılır ve genellikle yüksek kaliteli paslanmaz çelik veya çelik gibi malzemelerden yapılmıştır. Steak bıçakları, yüksek miktarda kesme işlemi için tasarlanmıştır ve düzenli olarak bakım gerektirir. Bunun için evinize bir bileme cihazı alarak bakım işlemini kendiniz de pekala yapabilirsiniz. Kısacası steak bıçağı, et kesmek için özel olarak tasarlanmıştır ve doğru şekilde kullanıldığında etin daha kolay kesilmesini sağlar. Ancak, unutmamak gerekir ki bu ürünler, diğer gıdaların kesimi için uygun değildir. Tırtıksız ya da tırtıklı steak bıçağı modelleri arasından seçim yaparak alışverişinizi birkaç tıkla tamamlayabilirsiniz.

Steak Bıçağı Kullanımı İpuçları

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi çelik steak bıçağı çeşitleri eti kolayca kesmek için tasarlanmıştır. Doğru adımları takip ederek hem bıçağı ideal biçimde kullanabilir hem de eti olması gerektiği gibi dilimleyebilirsiniz. Öncelikle eti pişirdikten sonra 5 ila 10 dakika dinlenmeye bırakın ki etin lezzetli suyu içinde kalsın. Bekleme süresi sona erdiğinde etin lif yönünü bulun ve kesme işlemini bu yöne paralel olacak şekilde uygulayın. Bu, etin daha kolay kesilmesini ve suyunun da içinde kalmasını sağlayacaktır. Ayrıca bu aşamadaki bir diğer önemli nokta bıçağın açısı. Steak bıçakları, diğer bıçak türlerine nazaran daha dik konum gerektiren ürünlerdir. Bu sebeple eti keserken bıçağı ete neredeyse 45 derecelik bir açı ile batırın ve açıyı, eti keserken de korumaya özen gösterin. Her dilimi kestiğinizde eti baharatlandırmayı ihmal etmeyin. Kısacası steak bıçağı kullanarak eti kısa sürede ve lezzetini koruyarak kesebilirsiniz. Sofraların baş tacı et yemekleriyle birlikte kullanılan biftek bıçakları Jumbo'daki steak bıçağı fiyatları ile sizi bekliyor.

Jumbo Çelik Steak Bıçakları


Özelikle tek parça ve büyük etlerin kesilmesi için tercih edilen Jumbo steak bıçağı modelleri arasından seçiminizi yaparak siz de sofralarınıza kalite ve şıklık getirebilirsiniz. Steak bıçakları, evde veya restoranlarda etli yemeklerin yanı sıra steak, fileto, bonfile ve diğer et türlerinin kesimi için kullanılabilir. Restoranlarda, steak bıçağı genellikle müşterilere etlerini kendilerinin kesmesine izin vermek için sunulur. Evde, steak bıçağı, özellikle büyük et parçalarının kesimi için kullanışlıdır. Ayrıca, steak bıçağı aynı zamanda etlerin dilimlenmesi için de kullanılabilir. Dilimlenmiş et, daha küçük porsiyonlarda servis edilebilir ve daha kolay çiğnenir hale getirilir. Keskin uçları, kolay kavranan tutma sapları ve birinci sınıf paslanmaz çelik malzemesi ile Jumbo steak bıçağı modellerimizi incelemek için tıklamaya hemen başlayın!