Filtreler
Minik porsiyonlarda yiyecek hazırlamak ve hızlıca yemekleri ısıtmak için mutfakların en vazgeçilmez parçası kesinlikle sahanlar. Sabah kahvaltılarında çeşit çeşit yumurtalar pişirmek, yemekleri çeşnilendirecek soslar yapmak ya da kalan yemekleri muhafaza edip gerektiğinde ısıtmak için sahanlar en kullanışlı parçalardan.
Sahanı nasıl temizlemek gerektiğine kullanılan malzeme ve işçilik detaylarına göre karar veriliyor. Yeni aldığınız sahanı ya da sahan setini kullanmadan hemen önce kullanma kılavuzundaki talimatları okumak ve yazanları uygulamak gerekiyor. Böylece satın aldığınız sahanları uzun yıllar boyunca güvenle ve kalitesini kaybetmeden kullanmak mümkün.
Granit ve bakır sahan modellerini kullanırken metal ya da çizilmesine neden olacak gereç kullanmamak; temizlerken de elde yıkamak gerekiyor. Süngerin yumuşak tarafıyla, asidik olmayan bir deterjanla temizlenen sahanların kullanım ömrü uzuyor. Çelik sahan modelleri ise bulaşık makinesinde yıkamaya elverişli çeşitlerden. Makineye koymadan önce sahan üzerinde ısının etkisiyle yapışacak bir artık bulunmaması ve suyun kolayca her tarafına ulaşabilmesi dikkat edileceklerden.
Jumbo mağazalarında ve online sitesinde farklı zevklere ve kullanım tercihine göre çeşitli sahan çeşitleri bulunabilir. Sahan seçerken hangi malzemeden üretilenleri seçeceğiniz tamamen kişisel bir tercih. Çelik sahanlar, granit sahanlar, bakır sahanlar ya da diğer modeller arasından sizin için en uygun olanını kendi yemek pişirme alışkanlıklarınıza göre seçebilirsiniz.
Sahan seçerken yıkama talimatlarına mutlaka dikkat edin ve kullanım ömrünü uzatmak için burada yazan maddeleri her zaman göz önüne alın. Evinizde kullandığınız gazlı, elektrikli ya da indüksiyonlu ocaklar için uyumlu olduğunu mutlaka kontrol edin. Jumbo kalitesiyle üretilen ve Jumbo mağazalarına gelen her sahan modeli kalitesiyle hem mutfakta işinizi kolaylaştıracak hem de yemeklerinizin tadını artıracak.
Her mutfakta yer alması gereken sahanları tek tek ya da set olarak alabilirsiniz. İhtiyacınıza ve kendi kullanım alışkanlıklarınıza göre seçebileceğiniz sahanların malzemesi kadar kullanım ve bakım detaylarını bilmek karar vermede etkili faktörlerden. Cam ya da metal kapaklı, farklı çaplarda ve derinlikteki sahanlar yemek hazırlarken en büyük yardımcılardan biri oluyorlar.
Geleneksel görünüşleri sayesinde dekoratif bir yanı da olan bakırlar ısıyı eşit şekilde iletiyor. Yıllardır mutfakta kullanılan sağlıklı bir malzeme olarak bilinen bakırla tasarlanan sahanları ilk kullanımdan önce süt ile ısıtmak gerekiyor.
Bakır sahanlar ile ilgili önemli bir detay da yemek pişirmek için harika olsalar da yemek saklamak için uygun değiller. Uzmanlar bakır sahan içerisinde bir – iki saatten yemek tutulmaması gerektiğinin özellikle altını çiziyorlar.
En uzun ömürlü ve kullanışlı sahan modeli olan çelikler vazgeçilmez olarak her mutfakta yer alması gerekenlerden. Yiyecekleri yapıştırmamaları, bulaşık makinesinde yıkanabilmeleri, ısıyı ileten teknikle üretilmeleriyle her şefin vazgeçilmezlerinden biri oluyorlar.
Kullanışlı sahan modeli denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de granitler oluyor. Stil sahibi duruşları, yapışmaz tabanı ve ısıyı yemeğin her tarafına iletebilen granitleri uzun süre kullanabilmek için elde yıkama yapılması öneriliyor.
Yemek hazırlama alışkanlıklarınıza uyum sağlayacak ve mutfakta yardımcınız olacak sahan modelini en kaliteli ve şık haliyle Jumbo’da bulacaksınız.