<built-in method title of str object at 0x7f577785d2f0>

Kelepçeli Kek Kalıbı Nasıl Kullanılır?

Kelepçeli Kek Kalıbı Nasıl Kullanılır?

Yuvarlak ve yüzeyi düz olan bir kek istiyorsanız kelepçeli kek kalıbı nasıl kullanılır mutlaka öğrenmelisiniz. Evde kek tarifleri hazırlama işini epey kolaylaştıran bu ürünler, zahmetsiz bir kullanım deneyimi sunduğu için oldukça seviliyor. İster sade bir şekilde dilimleyebileceğiniz isterseniz de farklı meyve ve soslar ile zenginleştirebileceğiniz pek çok tarifi, bu kalıpları kullanarak hazırlayabilmeniz mümkün. Kullanımı son derece zahmetsiz olan kelepçeli kek kalıplarına siz de mutfağınızda yer vermek istiyorsanız aradığınız soruların yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz. Kolay kullanım ipuçlarını ve daha fazla ayrıntıyı öğrenebilmek için okumaya devam edin.

 

Kelepçeli Kek Kalıbının Farkı Ne?

Çay ve kahvenin yanına en çok yakışan tarifler genellikle kekler oluyor. Bu tarifleri evde hazırlamak da son derece pratik olduğu için mutfaklarda birbirinden farklı ve zengin içeriklere sahip kek tarifleri üretiliyor. Doğru ürünü seçtikten ve işlerinizi kolaylaştıracak birkaç ipucunu öğrendikten sonra siz de birbirinden güzel ve lezzetli tarifler hazırlayabilirsiniz. Standart kek kalıpları, farklı formlarda ve desenlerde üretilebiliyor. Fakat kelepçeli kek kalıpları, düz ve sade görüntüsüyle çoğu zaman bu çeşitlerden ayrılıyor. Ayrıca kelepçeli bir sistemin olması da daha önce bu tür ürünleri kullanmamış olan kişilerin gözünü korkutabiliyor. Esasen kelepçeli modeller, diğer kek kalıplarına göre çok daha rahat bir şekilde kullanılabiliyor. Siz de kelepçeli kek kalıbı kullanımı konusunda endişelere sahipseniz daha ilk denemede başarılı sonuçlar alabileceğiniz birbirinden kullanışlı Jumbo ürünlerini tercih edebilirsiniz. Güvenle kullanabilmeniz için tasarlanan bu çeşitlerden birini satın aldıktan sonra gerekli ipuçlarını uygulayıp leziz tarifler hazırlayabilirsiniz.

Kelepçeli Kek Kalıbı Nasıl Kullanılır?

Kekinizin piştikten sonra parçalanmadan kalıptan ayrılabilmesi için tasarlanan kelepçeli kalıplar, ısının her yere eşit seviyede yayılmasına yardımcı oluyor. Bu sayede de hem servis sırasında daha estetik bir görüntü ortaya çıkıyor hem de kalıptan rahatça ayrılabiliyor. Kelepçeli kek kalıbı kullanımı nasıl olur merak edenler için tüm süreci birkaç adımda özetleyebilmek mümkün.

 
  • İlk kez kelepçeli bir kalıp kullanacaksanız, karışımı kalıbın içerisine dökmeden önce denemenizde fayda var. Böylece kelepçe kısmının ağırlığını test edebilir ve kekiniz piştikten sonra sorunsuz bir şekilde açabilirsiniz.
  •  
  • Sonrasında kelepçeli kek kalıbı yağlanır mı sorusu akıllara geliyor. Bu tür kek kalıpları yapışmaz malzemeden üretilse de ortaya çıkabilecek herhangi bir sorunun önüne geçebilmek için yağ kullanılması tavsiye ediliyor. Kalıbınızın tabanını ve yan yüzeylerini yağlayabileceğiniz gibi tercihe göre yağlı kağıt da kullanabilirsiniz.
  •  
  • Keki pişirdikten sonra tek parça halinde kalıptan çıkarmak istiyorsanız mutlaka soğumasını beklemeniz gerekiyor. Böylece parçalanmasını önleyebilirsiniz. Kek oda sıcaklığına geldikten sonra ince bir tahta spatula veya kalıbınızı çizmeyecek bir yardımcı ürünle yanlarını kalıptan ayırabilirsiniz. Eğer yağlı kağıt kullandıysanız bu tür bir adıma da gerek kalmıyor.
  •  
  • Sonrasında kelepçeli kek kalıbı nasıl açılır diye merak ediyorsanız yapmanız gereken şey oldukça kolay. Keki yanlardan ayırdıktan sonra tabandan da tamamen ayrılabildiğine emin olup kelepçeyi açabilirsiniz. Böylece zahmetsiz bir şekilde kekinizi servis tabağına alabilirsiniz. Yağlı fırın kağıdı kullandığınız durumlarda, kelepçeli kek kalıbı nasıl çıkarılır diye düşünmenize dahi gerek kalmıyor. Direkt olarak kalıptan ayrılan fırın kağıdı, kek servis tabağına alındıktan sonra kolayca çıkarılabiliyor.
  • Kelepçeli Kek Kalıbı Kullanmanın Püf Noktaları

    Son derece kolay bir şekilde kullanabileceğiniz kelepçeli kek kalıpları pişirme işlemini kolaylaştıran ürünlerden. Bu noktada tek dikkat etmeniz gereken şey kalıbı yapışmayacak şekilde hazırlamak ve doğru şekilde kapatmak. Pişirme öncesi kek kalıbını yağlayabilir veya yağlı kağıt ile kullanabilirsiniz. Fakat yağ kullandığınız halde yapışma problemi yaşıyorsanız şu adımları izleyebilirsiniz;

  • Kelepçeli kek kalıbınızı güzelce yıkayıp tamamen kuru olacak şekilde bir bez yardımıyla silmelisiniz.
  • Sonrasında tercihinize göre margarin veya tereyağı gibi katı bir yağ kullanarak tüm iç yüzeyi, kıvrımları ve köşeleri yağlamalısınız.
  • Bu işlem sonrasında ise bir yemek kaşığı kadar unu kek kalıbının içerisine döküp kalıbı sallayarak her yerine bulamanız gerekiyor.
  • Tüm yağlanmış yüzeylerin ince bir un tabakasına bulandığından emin olduktan sonra arta kalan unu bir tabağın içerisine dökebilirsiniz.
  • Bu işlemden sonra kek karışımını yavaşça kalıba dökmeniz yeterli.
  • Sonrasında herhangi bir şekilde kaşık veya servis ürünü kullanarak kek harcını karıştırmamaya da dikkat etmelisiniz.
  • Bu tür pişirme yöntemlerinde doğru ürün seçimi de son derece önemli. Güvenilir markaların kaliteli ürünleri ile sorunsuz bir pişirme süreci gerçekleşebiliyor. Fakat seçilen ürün kalitesiz olduğunda, kalıbın tabanı ile yan kısmının birleştiği bölümden kek hamuru sızabiliyor. Bu da hem iç harcınızın ziyan olmasına hem görüntünün bozulmasına hem de temizliğin zorlaşmasına sebep olabiliyor. Jumbo kek kalıpları, bu tür sorunların önüne geçebilmek için son derece kaliteli malzemelerden üretiliyor. Fakat ürünü kullanırken de kelepçe bölümünü doğru kapatmaya dikkat etmeniz de önemli. Kelepçeli kek kalıbı nasıl kapatılır sorusunun cevabı son derece basit. Kelepçeyi takmadan önce kalıbın taban ve yan kısımları, olması gerektiği gibi birbirine oturmalı. Bu bölümleri kontrol ettikten sonra kelepçe kısmını da tamamen sıkıştırdığınızdan emin olmalısınız. Eğer kelepçeyi tamamen sıkıştırmazsanız yine altta yer alan birleşim noktaları iyi bir şekilde kapanmayabilir. Bu sebeple de sızdırma sorunu ortaya çıkabilir. Kullanım sırasındaki ufak kontrollerle siz de kelepçeli kek kalıbınızı doğru şekilde kullanabilirsiniz.

     

    Kelepçeli Kek Kalıbının Ölçüsü Nasıl Anlaşılır?

    Uygulamak istediğiniz kek tariflerinde belirli kek kalıbı ölçüleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu tür ölçüler, keklerin ideal oranda kabarabilmesi ve doğru kalınlıkta pişebilmesi için önemli. Satın almak istediğiniz veya halihazırda sahip olduğunuz bir kelepçeli kek kalıbı nasıl ölçülür diye merak ediyorsanız bir adet mezura veya cetvele ihtiyacınız var. Kalıbın en ortasına denk getirecek şekilde bir uçtan diğerine ölçüm yapabilirsiniz. Böylece kek kalıbının çapını ölçebilirsiniz. Yuvarlak kelepçeli kalıplar genellikle 24, 26 ve 30 cm ölçülerinde çeşitlere sahip. Siz de yaptığınız tariflerin ölçüsüne göre ideal boyutlarda bir kelepçeli kek kalıbı seçebilirsiniz.

     

    Kelepçeli Kek Kalıbı ile Yapılabilecek Tarifler

    Kelepçeli kek kalıbının kullanımı son derece çeşitli. İster sıcak isterseniz de soğuk tarifleriniz için bu kalıplardan yardım alabilmeniz mümkün. Kelepçeli kek kalıbı ile neler yapılır denilince akla ilk gelen tarifler yaş pasta çeşitleri oluyor. Kalın bir keki enine keserek ikiye ayırdıktan sonra hem arasını hem de üzerini süsleyebilirsiniz. Eğer daha fazla kişiye servis edebileceğiniz bir pasta hazırlamak istiyorsanız farklı boyutlardaki kelepçeli kek kalıplarınızda, iki ayrı kek pişirip üst üste konumlandırabilirsiniz. Tek bir kalıbınız varsa da aynı kalıpta iki kere kek pişirip süsleme aşamasında bir araya getirebilirsiniz. Ayrıca bu tür kalıplarda cheesecake, tart ve turta gibi tarifler de sıkça yapılıyor. Farklı meyve ve soslarla süsleyerek hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler, misafirlerinizin aklını başından almaya yetiyor. Mozaik pasta ve yoğun muhallebili tariflerde de görselliği artırmak için bu ürünlerden faydalanabilirsiniz. Dilerseniz püre gibi tuzlu tarifleri de kelepçeli kalıbınızda dolaba atıp muhteşem bir sunum hazırlayabilirsiniz. Yazımızı beğendiyseniz Kahvaltı Sofrası Sunumu hakkında bilmeniz gereken detayları da buradan öğrenebilirsiniz.

    Paylaş