<built-in method title of str object at 0x7fda4d7e22f0>

Pratik Tatlı Tarifleri


 

Hızlıca, çok fazla vakit kaybetmeden yapabileceğiniz pratik tatlı tarifleri mi arıyorsunuz? Yalnız değilsiniz. Bugün pek çok tatlısever, bir yandan ev yapımı tatlı tarifleri arayışına girerken diğer yandan beğendikleri tarifleri olabildiğince hızlı ve zaman tasarruflu bir biçimde yapmanın yollarını arıyor. Eğer siz de özellikle meşakkatli olan tatlıları bir kenara bırakıp kolay tatlı tarifleri ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Pratik ve hızlı tatlı tarifleri ile karşınızdayız!

 

Mangolu Puding

  Malzemeler: 1 büyük olgun mango 6 top vanilyalı dondurma 2 yemek kaşığı krema 3 çarkıfelek meyvesi  

Adım 1: Büyük, olgun bir mangoyu soyun ve doğrayın; mutfak robotunda püre haline getirin. 6 top vanilyalı dondurma ve 2 yemek kaşığı kremayı ekleyip tekrar çırpın. Kaselere paylaştırın ve her birinin üzerine ½ çarkıfelek meyvesi koyun. Hiç daha basit tatlı tarifleri ile karşılaştınız mı?

 

Tropikal Meyveli Donmuş Yoğurt

  Malzemeler: 480 gr dondurulmuş tropikal meyve karışımı 170 gr yoğurt 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu veya bal Servis için 200 gr doğranmış tropikal meyve ve çarkıfelek meyvesi tohumları  

Adım 1: Söz konusu meyveli tatlılar olduğu zaman bu donmuş yoğurt tarifi, en kolay tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Taze meyve hariç her şeyi bir mutfak robotuna koyun ve karıştırın. Doğrudan kaselere alın veya bir kaba boşaltın ve daha sonra servis etmek isterseniz dondurun. Taze tropikal meyve ile servis yapın ve çarkıfelek meyvesi tohumlarının üzerine kaşıkla dökün.

 

Mikrodalgada Brownie

  Malzemeler: 150 gr tereyağı 150 gr pudra şekeri 1 çay kaşığı vanilya özü 2 yemek kaşığı süt 2 orta boy yumurta, çırpılmış 50 gr un 75 gr kakao tozu

80 gr sütlü çikolata parçaları  

Adım 1: Bu en kolay sütlü tatlı tarifleri arasında yer alan tarife öne tereyağını küçük parçalar halinde keserek başlayın. 20 x 20 cm'lik mikrodalgaya uygun cam veya seramik bir kaba koyun ve eriyene kadar mikrodalgada 20 saniyelik aralıklarla pişirin. Çıkarın, kenarlarını kaplamak için tabağın etrafında döndürün, ardından bir karıştırma kabına boşaltın.

Adım 2: Kaseye şekeri ekleyin ve bir el mikseri kullanarak, karışım kremsi olana ve erimiş tereyağına tamamen karışana kadar kuvvetlice çırpın.

Adım 3: Bir kapta vanilya özünü çırpılmış yumurtalarla birlikte süte karıştırın. Bunu azar azar şeker ve tereyağı karışımına ekleyin ancak daha fazlasını eklemeden önce iyice karıştığından emin olun.

Adım 4: Un ve kakao tozunu birlikte eleyin, ardından yavaşça kek hamuruna karıştırın. Son olarak, sütlü çikolata parçacıklarını karıştırın.

Adım 5: Tüm karışımı tereyağlı kalıba dökün ve tabağı doldurmak için bir spatula kullanarak düzeltin. 5 dakika veya kekler iyice yükselene ve dokunduğunuzda hafifçe sertleşene kadar pişirin. Merkezde hala biraz yumuşaklarsa endişelenmeyin; mikrodalgadan çıktıktan sonra birkaç dakika pişirmeye devam edecekler.

Adım 6: Sıcak brownie'leri bir rafa koyun ve sertleşmesi için en az 20 dakika bekletin. 8 kareye kesin. Üç gün boyunca hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz.

 

Pişirme Gerektirmeyen Cheesecake Kareleri

  Malzemeler: 100 gr tereyağı 250 gr bisküvi, ince kırıntılar halinde ezilmiş 500 gr tam yağlı yumuşak beyaz peynir 100 gr pudra şekeri 250 gr fıstık ezmesi 1 çay kaşığı vanilya özü 300 ml krema Üzeri için; 250 gr dondurulmuş ahududu jölesi 200 gr dondurulmuş ahududu, çözülmüş 1 yemek kaşığı pudra şekeri  

Adım 1: 18 x 20 cm'lik kare bir fırın tepsisine bir şerit pişirme kağıdı serin, uçlarını sarkık bırakın - bu, cheesecake'i daha sonra kaldırmanıza yardımcı olacaktır. Tereyağını geniş kenarlı ısıya dayanıklı büyük bir kaseye koyun ve su ısıtıcısından kaynayan suyla dolu daha küçük ısıya dayanıklı bir kasenin üzerine yerleştirin. Bir dakika bekletin, ardından tamamen pürüzsüz olana kadar karıştırın. Ufalanmış bisküvileri ilave edin ve karışımı önceden hazırlanmış kalıba dökün ve bir kaşığın tersiyle bastırın.

Adım 2: Yumuşak peynir, pudra şekeri, fıstık ezmesi ve vanilyayı bir kapta iyice karışana kadar çırpın. Kremayı ayrı bir kapta sadece şeklini alana kadar çırpın. Bunu yavaşça fıstık ezmesi karışımına ekleyin, ardından bisküvi tabanının üzerine yayın ve bir kaşığın arkasını kullanarak yüzeyi düzeltin. Ayarlamak için en az 1 saat soğutun.

Adım 3: Bu arada jöleyi ısıya dayanıklı bir kaseye boşaltın ve üzerine 100 ml kaynar su dökün. Erimesi için karıştırın, ardından ahududu ve şekeri ekleyin ve meyveleri kaşıkla ezerek karıştırın. Süzgeçten geçirip kaba alın ve bunu hazır cheesecake'in üzerine dökün. En az 4 saat soğutun. Kenarlara bir bıçak sürün, ardından peynirli keki bir tahta üzerine kaldırmak için sarkan parşömeni kullanın. Kareler halinde kesin.

Çikolatalı Chia Puding

  Malzemeler: 60 gr chia tohumu 400 ml şekersiz badem sütü veya fındık sütü 3 yemek kaşığı kakao tozu 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu ½ çay kaşığı vanilya özü Kakao parçacıkları, karışık Dondurulmuş meyveler, servis için  

Adım 1: Tüm malzemeleri bir tutam deniz tuzu ile büyük bir kaseye koyun ve birleştirmek üzere çırpın. Üzerini streç filmle kapatıp en az 4 saat veya bir gece buzdolabında dinlendirin.

Adım 2: Pudingi dört bardağa paylaştırın, ardından donmuş meyveleri ve kakao tanelerini ekleyin. Bu tarifimiz de çok kolay tatlı tarifleri arasındaki yerini almayı hak ediyor, ne dersiniz?

Çilekli Mousse

  Malzemeler: 400 gr çilek 100 gr pudra şekeri 300ml krema  

Adım 1: En güzel görünen dört çileği seçin ve bir kenara koyun, ardından kalanını soyun ve kabaca doğrayın. Bunları şekerle birlikte bir karıştırıcıya veya mutfak robotuna koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Adım 2: Kremayı en üst ayarda çırpın. Küçük bir tabağa kabaca 4 yemek kaşığı çilek püresi ayırın, ardından kalanını eşit bir pembeye dönene kadar çırpılmış krema ile karıştırın. Ayrılmış püreyi dört küçük servis bardağına bölün. Mousse'u üstüne kaşıkla dökün, ardından en az 1 saat soğutun. Servis yapmadan hemen önce, ayrılmış çilekleri ikiye bölün ve bunları mousse'u süslemek için kullanın.

 

Mikrodalgada Bardak Kek

  Malzemeler: 4 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı kakao tozu 1 orta boy yumurta 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya ayçiçek yağı Birkaç damla vanilya özü 2 yemek kaşığı damla çikolata, fındık veya kuru üzüm vb. (isteğe bağlı)  

Adım 1: Elinizdeki en büyük kupaya (mikrodalgada taşmasını önlemek için) 4 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı kakao ekleyin ve karıştırın.

Adım 2: 1 orta boy yumurta ekleyin ve olabildiğince karıştırın, ancak hala kuru karışım kaldıysa endişelenmeyin.

Adım 3: 3 yemek kaşığı süt, 3 yemek kaşığı bitkisel veya ayçiçek yağı ve birkaç damla vanilya özü ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın, sonra 2 yemek kaşığı damla çikolata, fındık veya varsa kuru üzüm ekleyin ve tekrar karıştırın.

Adım 4: Kupanızı mikrodalga fırının ortasına ortalayın ve Yüksek ayarda 1½ -2 dakika veya kabarması durana ve dokunulduğunda sertleşene kadar pişirin.

Paylaş