{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "Homepage" }
{ "type": "gtmStart" }
<built-in method title of str object at 0x7f0c65e9a3b0>

JUMBO

MAVİ-BEYAZ BİR DÜET: ‘ROYAL BLUE COLORS’

05.04.2021

Paylaş

Masanızı zenginleştirmek ve etkili sunumlara imza atmak için Jumbo’da o kadar çok tabak- çanak, çatal-bıçak ve gümüş aksesuar alternatifi var ki her mevsime uygun farklı temalarda davetkar sofralar hazırlamak işten bile değil. Yazın huzur veren marin esintisini sofranıza en güzel yansıtacak stil de hiç şühesiz lacivert çizgili detayların beyaz porselenle buluştuğu Royal Blue Colors’ın takımlardan geçiyor. Yaratıcı yaz sofraları kurmanın yolu ille de açık havada olmayı gerektirmiyor. Evinizin içinde de pekala neşeli, eğlenceli ve gümüş detaylarla bezeli şık böyle sofralar kurabilirsiniz. 24 parçadan oluşan 6 kişilik ‘Royal Blue Colors’ yemek takımı işte tam bu noktada imdadınıza yetişen bir koleksiyon. Masanızı hazırlarken, öncelikle bir tema belirlemenizde fayda var. Bunun için renklerden veya çiçeklerden ilham alabilirsiniz. Lacivert ve beyazın düet yaptığı, ortancalarla bezeli bu iç açan yaz masasında olduğu gibi... İki rengin öne çıktığı masada gözü yormayan tam da mevsimin ruhuna uygun sıcak ve davetkar bir atmosfer hakim olmamış mı? Temanız ne olursa olsun şık bir sofranın olmazsa olmazı renkli keten peçeteleri de mutlaka işin içine dahil edin.



 




ZARAFET & GÖRGÜNÜZÜ SOFRANIZA YANSITIN



Yemek masanız için seçtiğiniz porselen takımlar ve gümüş aksesuarlar yeri geldiğinde ikram edilecek yemeklerden daha önem arz eder. Masanız, davet sahibi olarak zevkinizi, zarafetinizi ve kültürünüzü özetler. Sizin misafirlerinize gösterdiğiniz saygı ve özenin ipuçlarını içinde barındırır aynı zamanda. Sofrada görgü kuralları ya da eski tabiriyle ‘adab-ı muaşeret’ masa hazırlarken incelikleri ve kuralları da beraberinde getirmiştir. Bu kurallar yüzyıllarca toplumlardaki uygarlık düzeyinin de bir göstergesi olmuştur. Rivayete göre Osmanlı'da sofra adabını belirleyen ilk padişah II. Mehmet’miş. Yemekler, büyük tabaklarla getirilip sinilerin üzerine konularak servise sunulurmuş. ll. Abdülhamid’den itibaren de Batılı ülkelerde yemek ayrı odada ya da salonda, masa ve sandalyeye oturularak, ayrı tabaklarda, ayrı çatal-bıçakla yenmeye başlamış. O zamandan bu zamana sofra adabının başrol oyuncularından çatal, kaşık, bıçak gibi ekipmanlar hep tasarımlarıyla ön planda yerini aldı. Bu ürünlerin yapıldığı malzemeler zaman içinde değişime uğramış olsa da işlevselliğini ve şıklığını artırarak sofradaki yerini korudu.


Paylaş